ESTABLISHED SINCE 2007

012-2288284 / 012-2288095 / 03-87405052

2-1 & 2-2 Jalan Putra 2 Taman Putra Kajang 43000 Kajang Selangor Malaysia

©2017 by SMART IQ ACADEMY. Proudly created with Wix.com

PARENT'S TESTIMONIAL

Sekolah luar biasa anak saya

Rahsia anak kuat tidur tapi cemerlang

Parents' Testimonial

 

TESTIMONIAL SMART SYAFIE
Salam. Saya dan suami ingin mengucapkan ribuan terima kasih sebab banyak membantu untuk membentuk Muna... Menaikkan semangat dan motivasi juga bimbing emosi Muna.... Utk tahun 2016 Ilmuna dipilih utk TOKOH KANAK-KANAK PEREMPUAN dan Untuk Hari Anugerah Cemerlang 2016 dipilih sebagai TOKOH KO-KURIKULUM.. Juga Muna dapat TOKOH PENGAWAS PEREMPUAN 2016. Doakan Muna dapat 6A UPSR dan PSRA Mumtaz... alhamdulillah tahun lepas dapat 8A UPKK. Muna bersemangat lepas buat ujian Fingerprint analysis dengan Smart-IQ.. dia berusaha dan berusaha.. terima kasih banyak bagi semangat... terima kasih banyak...di Smart-IQ juga Muna bermula ... diasah, diasuh, dibimbing, diberi semangat serta dinaikkan motivasi... Terima kasih teacher... Program2 Smart-IQ Mantap dan berkesan..."

Dr Nasir & Ustazah Nomazihah

TESTIMONIAL SMART SYAFIE
"Haikal adalah seorang anak yg mempunyai masalah ADHD dan masalah ini merupakan  motivasi utama saya mencari penyelesaian tentang masalah pemfokusan dan pembelajaran Haikal. Setelah menyertai dua program Smart IQ, saya dapati byk perubahan positif yg haikal alami. Peningkatan positif yg paling ketara merupakan peningkatan dari segi bakat dia dlm sukan golf. Mengikut testimoni jurulatih golf haikal, melatih haikal sangat mudah dimana skill2 yg biasanya pengambil berbulan2 utk di kuasai oleh pemain2 sebaya dgn nya, dpt di kuasai oleh haikal dlm masa berberapa hari shj. Intuisi haikal dlm permainan dari segi agakan jarak, kekuatan pukulan dan arah juga sgt baik. Tahun pertama haikal menyertai perlawanan golf sekolah peringkat daerah hulu langat bagi kategori bawah 12 thn adalah pd tahun 2016. Dlm perlawanan ini dia berjaya menjadi juara daerah. Seterusnya dia berjaya mendapat tempat ke 5 di peringkat negeri Selangor utk kategori yg sama. Perlawanan terakhir yg haikal sertai dlm thn 2016 adalah Golf Terbuka Langkawi bagi tahap bawah 18 thn, dimana haikal yg hanya berusia 12 thn berlawan dgn pemain2 yg lebih tua dari dia. Alhamdulillah dia berjaya mendapat kedudukan top 10 dan dia merupakan pemain paling muda dlm kedudukan top 10 tersebut. Saya ingin mengucapkan berbanyak2 terima kasih kpd teacher Ruha dan tenaga pengajar Smart IQ diatas tunjuk ajar dan dedikasi yg diberikan hingga bukan shj dapat membantu haikal mengawal masalah ADHD nys...tetapi juga dapat menyerlahkan bakat dan kebolehan haikal dlm sukan."

Puan Shazli ibu Sybil Haikal

Alhamdulilah dan terima kasih Smart IQ. Program yang sangat-sangat bagus. Banyak perubahan yang dapat saya lihat pada Aqil dan Haziq. Memori - Mudah menghafal surah-surah Al-Quran. Selepas membaca buku, Haziq & Aqil lebih mudah untuk menceritakan semula. Kematangan - Haziq menunjukkan sikap yang lebih baik bila berdepan dengan adik-adik Boleh bertolak ansur. oleh menjaga adik-adik dengan baik. Aqil Akademik - peningkatan yang berterusan dan konsisten

Puan Rosemiza (ibu Muhd Haziq Aiman & Muhd Aqil Danish)

TESTIMONIAL SMART SYAFIE
Thank you Teacher Ruha. Rasa bersyukur Najmi mendapat latihan di Smart IQ bawah bimbingan Teacher & suami. Berbaloi Najmi menghabiskan masa mengikuti program Smart IQ Power Brain & Smart Syafie. Jika tanpa pendedahan & latihan berterusan dibawah bimbingan Smart IQ mungkin lewat untuk kami mengesan potensinya. 

Alhamdulillah program ini memberi impak yang besar dalam perkembangan Najmi sejak 2014 lagi. Moga Allah swt memberkati Teacher dan seluruh keluarga.🌹

Datin Hajah Hazizah Kassim

TESTIMONIAL POWER BRAIN
The workshop is very good to improve the skill and personality of children. My children are happy, more confident, more expressing, can focus and like to share with others.
They are more confident, happy, really appreciate this workshop and she thanked me personally at home after 1st day workshop. She is more active in contrast to normal attitude (lazy). She felt as if her life is more meaningful. Thank you teacher for switching on their hidden Brain Power.

Ustaz Muhidin & Ustazah Isfadiah parents to Wafa(18) Hana (16), Huda(15), Wardah(11), Uwais(6) & Atuf(5) (TV personality).

TESTIMONIAL POWER BRAIN
"My children really happy with their new ability. Danish now more positive than before. Sara really appreciate that she could do things that is not explainable. Dean believes he is super.
My children are really happy. I can see that Danish really enjoyed as he posted it in his FB. Their level of confidence becomes higher."

Mr.Mohd Fadzil & Mdm.Efizah parents to Danish (10), Sara (9) & Dean (6). (Founder & CEO Brainy Bunch Islamic Montessori)

TESTIMONIAL KINDIES
"Terima kasih teachers semua. Smart IQ Kindies memang Extraordinary. Saya perasan Anas lebih rileks dan pandai control and overcome perasan gementar dia berbanding dengan dulu. Saya nervous fikirkan boleh ke dia perform semasa Graduation Day didepan orang ramai sebab di rumah tak ada practise langsung. Alhamdulillah he performed very well and very calm on stage. Muka rilek sambil boleh senyum sambil menyanyi. What Kindies has deliver is beyond my expectation. Sebab masa preview saya sendiri pun tak yakin betul ke? Tapi bila tengok Anas sekarang saya sangat gembira. Terlalu banyak improvement and self development saya lihat pada Anas. Thank you very much Smart-IQ Kindies.

Puan Farah Waheeda (Ibu Anas Mujaheed)

TESTIMONIAL KINDIES
Februari 2015 saya mencari-cari sekolah yg sesuai utk anak saya, Zarif. Dia ada masalah tak nak ke sekolah. Bila pagi-pagi menangis je.. sampai di kaki lima sekolah dia menggelupur. Betapa dia bosan dan tidak minat belajar. Ketika itu saya tengah sarat mengandung, bekerja, belajar dan suami sentiasa jauh 3,4 bulan baru balik. Perangai zarif pulak kalau dia tidak suka sesuatu perkara dia akan memberontak. Taknak belajar sampaikan menulis pon tak pandai. Alhamdulillah.... dengan Izin Allah selepas 3 bulan bersekolah di smart IQ dia mula menunjukkan sifat yg positif. Kini zarif dah kindies 6, banyak perubahan. Sekarang minat utk belajar makin tinggi. Dia pon dah masuk kelas modular tahfiz. Makin minat terhadap tahfiz, doakan zarif menjadi al hafiz...

Puan Siti (Ibu Zarif Rani)

TESTIMONIAL KINDIES
“Saya sangat bersyukur dipertemukan dengan Smart IQ kerana sejak dari dulu concern saya hanya pada melahirkan generasi yang 'cukup sifat' which means dari segi EQ nya. Ingin melihat generasi yang hatinya suci dan bersih. Berlandaskan Quran Dan sunnah. Alhamdulillah in term of semua tu AH semakin faham dan improving. Walaupun kami pun banyak perlu belajardan praktikkan teknik2 yang betul untuk tidak unprogramkan AH. Antara prubahan yang kami lihat pada Aishah Humaira (5 tahun).
KEMATANGAN - Bila dia nak sesuatu, dan masa tu mama tengah buat kerja lain biasa nya dia akn tanya mama buat ape tu? Then akn jawab, ok mama masak dulu, AH main Kat depan. Mama dah siap nanti kita makan sama2.AH sangat sensetif dengan kesusahan orang lain. Last 2 weeks pergi pasar malam ada peminta sedekah yg tak boleh berjalan terbaring dan mengensot atas jalan raya sambil tadah tangan. 1st time AH tengok orang mcm tu. Dia sangat terkesan. Dia pandang je orang tu. Bila orang tu jauh kebelakang dia seolah2 termenung dan jadi blur2 mcm terkesima. Auntie dia tanya nak beli makanan atau ape2 pun dia blur. Mama faham kenapa AH react macam tu dan on the way balik, mama bagi duit untuk AH sedekah. Selalu ajar dia, nak sedekah baca bismillah dan cakap dalam hati 'aku beri kerana Allah'. Lepas tu AH nampak Ok dan baru nak tengok2 sekeliling.
TINGKAH LAKU - Sangat curious dan nampak nak belajar. Every night sebelum tidur mesti nak baca buku. Favourite dia sekarang buku Indahnya 99 Nama Allah. Sebelum tidur mesti minta mama bacakan
AH: mama, nak baca buku Allah Buku tu bergambar dia sangat suka bila diterangkan tentang gambar2 tu
Yg ke2, dekat uniten hari tu AH ternampak keychain orang terjatuh, cepat2 bagitau mama. Mama confirmkan dengan AH betul kan uncle ni punya, dia ckp betul then bila mama pulangkan seronok nya riak muka AH. Mcm best dpt buat something good.
Ke3, bila bangun pagi dia suka tanya kita buat ape hari ni mama? So mama kena come out dengan plan everyday utk dia. At least 5 then dia akn satisfied”
PERBUATAN - Lebih mudah minta maaf. Mama membebel sebab AH tak kemas mainan lepas main dan nak buang play doh yg masih elok ke dlm tong sampah. Lepas mama bebel, mama terus masuk dalam bilik. Waktu keluar, tengok2 AH dah kemas n susun semua mainan. Mama pun puji AH tetiba AH datang kat mama
AH: Mama, AH tau mama marah, AH sorry
Mama: mama maafkan dan mama pun sorry ye
Sangat touching. Mama pun nangis terus"

Puan Aishah (Ibu Aishah Humaira)

TESTIMONIAL SYAFIE

Syukur Alhamdulillah…. berkaca mata kami suami isteri apabila mendapat tahu permata sulung kami, Muhammad Danish Haikal berjaya dipilih untuk menerima ANUGERAH TOKOH MURID TAHUN 2018.

Terima kasih kami kalungkan kepada pihak Teacher Ruha dari Smart IQ Academy kerana berjaya mencungkil dan mengilap potensi yang ada pada Danish Haikal di bawah program Smart IQ Power Brain, Little Syafie dan Smart Syafie. Alhamdulillah program ini banyak memberi impak yang besar pada Danish Haikal dalam perkembangannya dari segi sahsiah dan akademik.

Sejak menghadiri program Little Syafie dan Smart Syafie, Danish Haikal menunjukkan perkembangan positif dalam keyakinan diri dan peningkatan mendadak dalam perkembangan akademik. Beliau dilihat dapat fokus dan menumpukan perhatian dalam kelas ketika guru mengajar walaupun menghadapi pelbagai dugaan dari segi kesihatan insiden patah lutut ketika mengikuti Kem Ibadah peringkat di Kebangsaan di Terengganu dan Influenza ketika sedang menghadapi peperiksaan UPKK tahun 2017. Namun dia berjaya ‘mengalihkan’ perasaan sakit buat seketika dan berjaya menghadapi peperiksaan UPKK serta memperoleh kejayaan cemerlang 8A. Perkembangan berterusan malah makin meningkat ketika di Tahun 6 2018. Beliau terlibat aktif dengan pertandingan ko-akademik di dalam sekolah dan di luar sekolah serta di pelbagai tahap penyertaan dari peringkat sekolah, negeri, kebangsaan dan antarabangsa. Program Power Brain yang diterapkan oleh Smart IQ Academy ini memang terbukti membantu beliau yang pada sebelum ini sangat kurang keyakinan diri serta gagal mengawal tumpuan terhadap sesuatu yang dilakukan. Terima kasih kepada tenaga pengajar Smart IQ Academy. Semoga terus dapat membantu anak-anak yang lain.

Puan Azlin (Ibu Danish Haikal)

Other Testimonials

“Program yang sangat-sangat bagus, macam kata pepatah "orang yang mengantuk disorongkan bantal". Lately, asyik fikir macamana nak tangani masalah yang anak kian membesar dan sebagai ibu saya masih tidak dapat masukkan input saya nak dia (anak-anak) faham dan capai dengan kebolehan masing-masing sebab saya yakin mereka ada kelebihan masing-masing. Dengan program ini doa saya terjawab. Terima kasih semua yang membantu saya dan anak-anak.

Alka Zarina ibu Wan Muhammad Iman & Wan Muhammad Nu'man

“Alhamdulillah, Syukur. Pertamanya terima kasih teachers esp. T.Ruha & T.Min. Arman seorang yang pemalu, mahu tapi diam, seorang yang pendiam. Cikgu di sekolah kata Arman seorang yang baik tapi tidak suka volunteer. Tidak mahu ke hadapan. Self confident mmg kurang. 2 hari selepas join program Power Brain (yg ummi nampak) Arman berani angkat tangan (untuk volunteer) sudah cukup impress ummi dan abah. Self confident ARman sudah terbina. First day sudah nampak Arman punya power. 2nd day Arman bisik

Puan Noorismayanti

Selepas mengikuti kelas Smart IQ terserlah peningkatan yang amat membanggakan mama dan abah. Peningkatan dari segi saba' hafazan juga meningkat dan alhamdulillah she had memorize the 11 constituents of Al Quran. Most important is... her confident level improve by 80% congrates to T.Ruha dan semua teacher di Smart IQ yang banyak membimbing dan sabar dalam melayan karenah Farisya. Barakallah. 

Puan Norifah ibu Misha Farisya